Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2018 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

Лляна олія – давній слов’янський секрет здоров’я

Які олії ми вживаємо щодня? Соняшникову, час від часу, можливо, оливкову. Вимушено

Останнє фото


Останнє питання

Сергій

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи потріб


В Україні готуються до зміни стандарту на зерно
У вересні на засіданні ТК 170 відбудеться перший розгляд оновленого тексту ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови».
Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.

Мінагропрод спільно з технічним комітетом стандартизації, представниками галузевих асоціацій та української науки за підтримки проекту IFC «Реформування інвестиційного клімату» розпочало перегляд державного стандарту на пшеницю.

Даний нормативний документ встановлює вимоги до зерна пшениці на українському зерновому ринку.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова підкреслила, що оновлення стандарту необхідне для оптимізації процесів виробництва, зберігання та переробки зерна пшениці. При цьому важливо збалансувати і врахувати інтереси вітчизняного виробника, борошномельної та хлібопекарської галузей, а також створити сприятливі умови для ведення бізнесу і міжнародної торгівлі.

Які ж зміни до стандарту очікуються?
Надійшли пропозиції зменшити кількість класів непродовольчого зерна, скоригувати окремі показники якості пшениці, а також наблизити їх до міжнародних.

Таким чином оновлена версія нормативного документу врахує потреби зернового ринку.

Нагадаємо, що на державному підприємстві «Чернігівстандартметрологія» діє науково-виробнича лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини. Фахівці проводять випробування зерна за показниками, зазначеними у чинному стандарті.