Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні
Випробувальна лабораторія промислової продукції




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2019 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Випробувальна лабораторія промислової продукції

Остання новина

Маркування латиницею відкладається

Мінекономрозвитку відтермінувало до 2021 року обов’язкове маркування продукції л

Останнє фото


Останнє питання

Альона

Доброго дня. У вас можна дізнатися чи підлягають швейні машинки з електронним дви


Про харчові продукти інформуватимуть по-європейськи
Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» ухвалила Верховна Рада 6 грудня 2018 року.
Коли він набере чинності, українці одержать повну і правдиву інформацію про харчові продукти, які продаватимуться в супермаркетах, магазинах, кіосках, ресторанах чи кав’ярнях. І відповідно до нього ухвалюватимуть рішення щодо придбання або відмови від нього.

Ухвалений закон стосується не лише маркування на етикетках, а й будь-якої інформації про харчовий продукт, яка надається через рекламу, інтернет або просто повідомляється споживачеві під час продажу, у т. ч. в місцях громадського харчування.

У разі дистанційної реалізації інформація має бути доступною до моменту придбання продукту.

Згідно з новим законом, відповідальний за надання інформації той оператор ринку, під найменуванням якого продається харчовий продукт.

Окремо зазначається: якщо їжа містить алерген чи якийсь інгредієнт, який може викликати непереносимість, то це обов’язково потрібно вказати.

Закон гармонізований із законодавством ЄС та є логічною складовою нової системи безпечності харчових продуктів, яка сьогодні впроваджується в Україні і яка основана на європейському підході «від лану – до столу».

Додаткова інформація про Закон доступна на сайті Верховної Ради України за посиланням
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64171