Головна Новини Метрологія Стандартизація Сертифікація Про нас Анкетування ENG
Керівництво
Історія
Про нас
Структура
підприємства
Профспілка
Сертифікація
Системи менеджменту
Продукції та послуг
Реестр виданих сертифікатів
Оцінка відповідності
Контакти
Стандартизація
Метрологія
Лабораторія харчової продукції та продовольчої сировини
Конкурси
Реформи в Україні




Погода зараз
Відео
Фото
Аудіо
Останні
Архів
Громадська приймальня
Мапа сайту
Поради споживачам
Партнерам
Business card
Запобігання корупції
Публічна інформація
Чи влаштовує вас якість обслуговування на нашому підприємстві в 2016 році?
ТАК

ні
Частково

Остання сторінка

Публічна інформація

Остання новина

До уваги фахівців медичних закладів!

28 вересня 2017 року о 10.00 годині в приміщенні ДП «Чернігівстандартметрологія» відбу

Останнє фото


Останнє питання


Поради споживачам


ДСТУ за кольором не ділить
Чому коричневі курячі яйця як правило дорожчі за білі? Вони кращі?Таке запитання надійшло на адресу електронної громадської приймальні ДП "Чернігівстандартметрологія". На нього відповіла начальник науково-випробувальної лабораторії харчової продукції та продовольчої сировини Наталія Коновець.

2011-04-26

Як зробити маршрутки безпечними?
Правильне обладнання маршрутки, надійні гальма, фари, що не засліплюють, - все це може допомогти запобігти аварії на міських чи обласних перевезеннях. Про це зокрема розповів під час робочої наради в обласній держадміністрації з перевізниками та контролюючими органами провідний інженер державного підприємства "Чернігівстандарметрологія" Семен Котляр.

2010-11-18

Як не отруїтися в супермаркеті?
Сьогоднішні супермаркети рясніють апетитними готовими стравами. Тут і рибка, і салатики, і все, що потрібно для смачного обіду. Чи можна визначити "на око", наскільки свіжі наїдки? Куди звертатися, якщо отруївся їжею із супермаркета? Про це розповіла начальник лабораторії з випробування харчової продукції та продовольчої сировини державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

2010-11-18

Як зробити кашу корисною?
Виявляється, звичайну кашу можна приготувати так, щоб зберегти у ній поживні речовини та допомогти їх засвоєнню. Як саме це зробити – порадила начальник лабораторії з випробування харчової продукції та продовольчої сировини державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

2010-11-18

"Купила мама коника…" або Як вибирати дитячі речі
Що таке сертифікація і чому іграшки, дитяча білизна та взуття обов’язково мають проходити цю процедуру? Які документи повинен мати продавець та виробник – про це розповіла спеціаліст відділу сертифікації державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Людмила Солодько.

2010-11-18

Найлегший спосіб вибрати коньяк
Найлегший спосіб перевірити, чи оригінальний та якісний коньяк ви купуєте – подзвонити на "гарячу лінію" виробників.

2010-11-18

Літо: чи готові санаторії області?
Тільки чотири санаторно-курортні заклади області отримали сертифікати на право приймати відпочиваючих та надавати послуги харчування.

2010-11-18

Київські молочні експерти п’ють чернігівський кефір!
Кефір – унікальний продукт. Він має дуже складну технологію приготування. Саме тому спеціалісти стверджують – на заході такого продукту взагалі немає, а на Україні тільки кілька підприємств випускають справжній кефір.

2010-11-18

Катастрофа автобуса під Алуштою: таке може бути З КОЖНИМ.
Водій автобуса "Чернігів - Умань – Ялта" потрапив у аварію, бо не мав досвіду водіння на гірських дорогах і хотів зекономити бензин. Крім того, "Karoza" мав лише формальні штампи техогляду, передрейсового огляду медичного обстеження водіїв.

2010-11-18

На відпочинок – автобусом. Як вибрати перевізника?
Перед тим, як вирушити автобусом у далеку подорож до моря, поцікавтеся, де стоїть авто і чи обслуговують його механіки, а водіїв - лікарі.

2010-11-18

М"ясні продукти – здоровий вибір
Найменшу енергетичну цінність серед ковбасних виробів мають сосиски, а найбільшу – сирокопчені ковбаси. Правда, лише у тому випадку, коли вони – якісні.

2010-11-18

У споживачів з’явився головний захисник!
Новим начальником Чернігівського обласного управління у справах захисту прав споживачів став Володимир Миколайович Папко.

2010-11-18

Розповідь про чудеса – чим напхана ковбаса
Сучасні ковбасні полиці магазинів – мрія пересічного радянського громадянина. А от смак та якість багатьох ковбас тих часів – наш світлий спогад. З чого в Україні роблять ковбасу - розповідають фахівці державного підприємства „Чернігівстандартметрологія” начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини Наталія Коновець та начальник відділу державного нагляду за додержанням вимог стандартів, норм і правил Тетяна Романюта.

2010-11-18

Ваші діти полюблять "Верес"!
При всій різноманітності сучасних меблів вибрати щось достойне важко. Надто багато "майстрів" і "дизайнерів" без жодної освіти і вмінь, а матеріалів – без гарантії якості. А найважче – купити гарні меблі для найменших членів сім’ї. Щоб вони були гарними, безпечними, служили і радували довго. Саме такі дитячі меблі пропонує ТОВ "Компанія Верес" – розповів прес-службі ДП "Чернігівстандартметрологія" директор фірми Олександр Удовиченко.

2010-11-18

Від горілки можна осліпнути. Якщо пити з неправильного стакана
З яких тарілок безпечно їсти, які – ставити у мікрохвильову пічку? Чи з усіх одноразових стаканчиків можна пити горілку? Що означають букви маркування пластикового посуду? Про це розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини Наталія Коновець.

2010-11-18

Чи безпечні дешеві іграшки "по 3 гривні"?
Перевірені китайські іграшки з мережі магазину "Шара" не відповідали вимогам українського стандарту.

2010-11-18

Економія на лампочках – це реально?
Чим ближче до зими – тим коротші і темніші дні. А значить – більше використовуємо штучне освітлення. Скільки можна зекономити, замінивши вдома лампи – розповів інженер-метролог сектору електричних вимірювань державного підприємства „Чернігівстандартметрологія” Євгеній Малецький.

2010-11-18

Економія на лампах. Скільки чекати?
Скільки часу потрібно, щоб лампочка-"економка" окупила свою початкову вартість і стала справді економною? Розрахунки виконав інженер-метролог державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Євгеній Малецький.

2010-11-18

Речі покупця у супермаркеті: хто за них відповідає?
Чи зобов’язані ми, споживачі, здавати речі при вході у супермаркет? Чому? І чи несе магазин відповідальність за здані речі покупців?

2010-11-18

Що упало, то… купи? або Як відстояти свої права у магазині
Ви зайшли до магазину, вибираєте товар – і о лихо! Він упав і розбився! Добре, якщо це пляшка пива. А якщо річ коштує набагато більше? Що робити? Чи маємо право ми, споживачі, відмовитись платити за цей товар?

2010-11-18

Щоб гарно вивчити уроки – з’їж шоколадку!
Шоколад підвищує розумову активність дітей – такого висновку дійшли українські фахівці після експериментів у одній із шкіл. Про це розповіла лікар-експерт Валентина Кульчицька під час семінару у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Спільнота споживачів та громадські об’єднання".

2010-11-18

Який посуд найкращий? Якісний!
Красивий посуд – окраса столу, кухні та гордість господині. Але чи весь посуд безпечний та якісний? Про це експерти розповіли журналістам під час семінару у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Спільнота споживачів та громадські об’єднання".

2010-11-18

"Постільні" небезпеки
Споживач, що б він не купував, ризикує. Тому найперша умова: дивись, що купуєш! Особливі вимоги – до якості постільної білизни. Адже не випадково іще Гі де Мопассан казав: "Ліжко – це наше життя. Тут ми народжуємося, тут кохаємо, тут ми вмираємо". Про правила вибору постільної білизни розповіли експерти під час семінару у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Спільнота споживачів та громадські об’єднання".

2010-11-18

Подушка – під вушко, або Як вибрати якісну постільну білизну
Дитина спить довше за дорослого. Як кажуть у народі: уві сні малюк росте. Тому якість постільної білизни має дуже велике значення для маленького споживача. На цьому наголосила під час семінару у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Спільнота споживачів та громадські об’єднання" експерт "Укрметтестстандарту" Наталія Попова.

2010-11-18

Гарантія є, холодильника – нема?
Протягом гарантійного терміну поламався холодильник. У магазині мені дали телефон майстра із гарантійного обслуговування. Він зробив висновок про несправність компресора. Майстер сказав, що замовлену запчастину можна чекати і місяць, і три. Але у гарантії сказано, що термін ремонту не має перевищувати 20 днів! Що мені робити? Сергій, місто Ніжин

2010-11-18

Пити чи не пити? Дещо про воду
Гарні новини – фахівці відібрали для перевірки 11 видів питних бутильованих та столових мінеральних вод різних виробників. І о диво! Всі вони отримали оцінки "добре" та "відміно"! Про хід та результати досліджень повідомив головний редактор журналі "Справочник потребителя" Валентин Безрукий під час семінару у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Спільнота споживачів та громадські об’єднання".

2010-11-18

Вірю-вірю – сам брехун! Нахімічив! або Знімаємо з вух рекламну локшину
Реклама багатьох хімічних засобів і косметики, м’яко кажучи, прибріхує. Нам пропонують мило "проти бактерій" та порошок "для дезінфекції" – а ми слухняно купуємо. Про деякі випадки некоректної реклами розповіла начальник лабораторії сертифікації Укрметрестстандарту Наталія Казанцева під час семінару у рамках проекту "Спільнота споживачів та громадські об’єднання". Щоб продати свій товар, виробники і рекламісти вдаються до хитрощів. Ось деякі окремі випадки (без назв):

2010-11-18

Економія на електриці: лічильник, про який ми не знаємо!
Виявляється, ми всі можемо економити на оплаті за електрику – маємо таке право! Якщо встановити багатотарифний електролічильник, то будемо сплачувати різну ціну за електрику у різний час доби. Тільки багато хто про це навіть не здогадується. Яким чином можна платити за електрику менше – розповів інженер-метролог державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Євгеній Малецький.

2010-11-18

М’ясні напівфабрикати: за чи проти?
Заморожені напівфабрики стають усе популярнішими. Це просто диво – кинув котлету на сковорідку – і за 10 хвилин маєш вечерю плюс море вільного часу. Але все-таки це не домашня їжа - стверджують фахівці. Про "підводні камені" заморожених напівфабрикатів розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець

2010-11-18

М’ясні напівфабрикати: за чи проти?
Заморожені напівфабрики стають усе популярнішими. Це просто диво – кинув котлету на сковорідку – і за 10 хвилин маєш вечерю плюс море вільного часу. Але все-таки це не домашня їжа - стверджують фахівці. Про "підводні камені" заморожених напівфабрикатів розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець

2010-11-18

Чи є м’ясо у заморожених котлетах?
У заморожених котлетах м’ясо є – аж до 83%! Такі результати незалежного тестування напівфабрикатів – розповіли журналістам під час семінару у рамках проекту "Спільнота споживачів та громадські об’єднання".

2010-11-18

Як нас дурять. Частина перша – м’ясо та ковбаси
Мабуть, кожного із нас хоч раз обманювали як покупця. Особливо часто страждають люди довірливі, літні, нетверезі або просто щасливі та неуважні. Продавці дуже добре знають психологію покупців і використовують наші слабкості. Чим ми ризикуємо, купуючи м’ясо чи ковбасу – розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

2010-11-18

Як нас дурять. Молочні продукти
Жоден харчовий продукт не підробляють так часто і густо, як молоко – стверджують спеціалісти. А статистика піддає жару: корів на Україні стає усе менше. Тому і з’являється "синє" молоко з присмаком крохмалю та крейди. Як уберегти свою сім’ю від купівлі неякісних молочних продуктів – розповіла начальник лабораторії з випробовування харчових продуктів і продовольчої сировини ДП "Чернігівстандартметрологія" Наталія Коновець.

2010-11-18

Як вибирати новорічні прикраси?
Про те, як вибирати новорічні прикраси, розповіла начальник лабораторії сертифікації Укрметтестстандарту Наталія Казанцева.

2010-11-18

Шампанське буває різне: червоне, біле…
Новий рік – свято, яке ми не уявляємо без келиха шампанського. Які б кризи не вирували навколо, символ чарівної ночі лишається незмінним. Усі шампанські вина можна розділити на декілька категорій – пояснили начальник лабораторії з випробовувань харчових продуктів і продовольчої сировини Наталія Коновець та провідний спеціаліст науково-виробничого сертифікаційно-випробувального центру державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Людмила Шаповалова.

2010-11-18

Обережно! Електронні хитрощі! Або Як захистити себе від обважування
Чимало підприємців на лотках та на базарі "озброїлися" електронними вагами. Зручно, швидко і нібито точно. Так вважають покупці. Проте і електронні ваги можуть показувати неправду. Як захистити себе – пояснив начальник сектору з державного метрологічного нагляду Сергій ШАЦЬКИЙ:

2010-11-18