Де в Чернігові дізнатися більше про НАССР?

Семінар-практикум «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів» відбудеться в Чернігові.

Увага! Захід, запланований на 09 квітня, перенесено. Дату проведення семінару буде повідомлено додатково.

НАССР

Одним із найбільш надійних інструментів захисту споживача від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію є впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (система НАССР).

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» від 18.05.2017 р.  № 2042-VІІІ, наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України № 446 від 08.08.2019 р., № 590 від 01.10.2012 р. Держпродспоживслужба проводить державний контроль впровадження принципів системи НАССР на підприємствах та установах області. 

Зважаючи на численні питання, які з’являються на підприємствах та установах харчової галузі у зв’язку з проведенням перевірок, ДП «Чернігівстандартметрологія» у співучасті з Національним університетом «Чернігівська політехніка» проведе семінар-практикум: «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів».

ДАТУ ЗАХОДУ БУДЕ ПОВІДОМЛЕНО ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ КАРАНТИНУ

Програма семінару-практикуму включає розгляд таких питань: Актуальні питання законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів та результати моніторингу Держпродспоживслужбою типових порушень дотримання законо­давчих і нормативно-правових актів в сфері безпечності та якості харчових продуктів суб’єктами господарювання та їх відповідальність;

  • Поняття системи управління безпечністю харчових продуктів;
  • Загальна характеристика аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Принципи НАССР;
  • Системний підхід до запровадження принципів НАССР;
  • Основні принципи розроблення та впровадження системи НАССР. Методика розроблення процедур;
  • Деякі приклади документації системи НАССР.

Лектор семінару-практикуму – Новіков В.М., професор, директор Інституту підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики, автор навчального посібника «Основи управління безпечністю харчових продуктів» з грифом МОН України, автор ряду наукових праць щодо впровадження систем НАССР, аудитор систем управління безпечністю харчової продукції, розробник документації по системі НАССР для українських підприємств, зокрема які експортують свою продукцію на європейський ринок.

Оргвнесок за участь одного слухача складає 600,00 грн. (з урахуванням ПДВ). У вартість семінару входить комплект матеріалів учасника, свідоцтво про підвищення кваліфікації, кава-брейк.

Заявки на участь у семінарі надсилати на E-mail: QMS@chercsm.com.ua. 

Телефон для довідок щодо проведення семінару: (04622) 5-68-04.

Зразок заявки

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі семінару, обмінятися досвідом, поспілкуватися з колегами, отримати важливу сучасну інформацію та консультації провідних фахівців.

Офіційний лист-запрошення